Certificat SSL, obligatoriu pentru prima pagina in Google

Certificat SSL, obligatoriu pentru prima pagina in Google

Certificatele SSL sunt elemente extrem de importante cand vine vorba de securitatea pe internet, orice website care ofera servicii sau produse ar trebui sa tina cont de siguranta datelor transmise de utilizator sau client. De asemenea ca viitori clienti ne dorim ca informatiile private pe care le trimitem sa fie in siguranta si sa ajunga doar acolo unde ne dorim.
Ce este certificatul SSL si care e scopul sau?
Probabil ca multi dintre noi ne intrebam daca certificatul SSL este intr-adevar necesar?

De ce am nevoie de SSL?

Ce se va face pentru mine?

Raspunsul nostru este da, acest certificat este necesar! SSL-ul este practic coloana vertebrala cand vine vorba de siguranta pe internet. SSL protejeaza informatiile sensibile pe masura ce acestea sunt transmise dintr-un punct in altul de-alungul internetului. Stim ca internetul este impanzit si de anarhisti, hoti de identitate sau hackeri care ar dori sa acceseze anumite informatii confidentiale (carduri bancare, parole), astfel SSL ofera multe beneficii directe pentru tine sau clientii tai. Fiind mai specifici certificatele SSL cripteaza informatiile inaintea ca acestea sa circule prin Internet. Informatiile criptate nu pot fi decriptate decat de serverul caruia ii sunt adresate. Acest lucru garanteaza ca informatiile trimise catre un website nu vor fi furate sau modificate.

Daca website-ul dumneavoastra se situeaza in primele rezultate din motoarele Google inseamna ca probabil detineti un website foarte bine optimizat, care exista in adevaratul sens al cuvantului. Nici-un website nu ar „exista” fara trafic si vizitatori. Recomandarea noastra este ca orice website care se situeaza in prima pagina din Google sa obtina un Certificat SSL. Fiind un website des vizitat va mareste sansele de-a avea mai multi clienti, dar in acelasi timp si sansele de-a fi vizat de hackeri sau infractori cibernetici. Certificatul SSL va va oferi protectia necesara impotriva posibilelor atacurilor nedorite si va securiza datele trimise de utilizatori sau clienti. Un alt avantaj este ca va spori sentimentul de incredere pe care il au utilizatorii fata de site-ul dumneavoastra.

Exista dezavantaje?
SSL are putine dezavantaje care sunt infime in comparatie cu numeroasele avantaje oferite. Poate ca unul din dezavantaje este acela ca acest certificat trebuie cumparat. Un alt posibil dezavantaj apare cand vine vorba de performanta, datorita criptarii informatilor se vor folosi mai multe resurse web. Totusi acest dezavantaj nu este vizibil sau notabil decat pentru website-uri cu un numar foarte mare de vizitatori, caz in care se pot recurge la solutii diverse pentru sporirea vitezei.

In conluzie, Certificatul SSL este o necesitate pentru orice website care se respecta si care isi doreste sa ofere siguranta necesara clientului.

Share this post

Cel mai rapid mod de a dezvolta afacerea dvs. este cu GSTUDIO

Cereti o oferta


Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com