De ce este important să faci actualizări periodic pe site-ului tău WordPress?

De ce este important să faci actualizări periodic pe site-ului tău WordPress?

De câteva ori pe an, se întâmplă ca platforma WordPress să primească mai multe email-uri frenetice de la clineții care pretind că site-ul lor a clacat sau a fost hack-uit deoarece aceștia nu au putut face update site-ului lor WordPress la timp. Cel mai bine este să eviți să ajungi în această situație terifiantă, iar cea mai sigură cale de a preveni această situație este prin actualizarea site-ului tău WordPress!

Deținând un site WordPress, înseamnă că este al tău. Este proprietatea ta. Tu și numai tu ești responsabil de îngrijirea și menținerea acestuia. Seamănă foarte mult cu deținerea unei mașini. Pentru a întreține mașina în perfectă stare, din când în când trebuie să faci câteva lucrări de menținere precum: schimbarea uleiului, verificarea presiunii din anvelope, folosirea tipului adecvat de gaz, etc. Un site autogăzduit pe platforma WordPress trebuie menținut și verificat în mod regulat, la fel ca și în cazul unei mașini. Temele, plugin-urile și cu atât mai mult versiunea WordPress trebuie să fie mereu actualizate și la curent cu cele mai recente update-uri, astfel încât site-ul tău să fie o prioritate, să funcționeze la cote maxime, iar tu și clienții tăi să vă bucurați de cea mai bună experiență WordPress.
Actualizările pot fi puțin cam înfricoșătoare deoarece uneori se poate întâmpla ca o simplă actualizare să cauzeze probleme majore site-ului tău. Uneori, un anumit plugin, în urma unei actualizări s-ar putea să nu mai fie compatibil cu un alt plugin instalat pe site-ul tău și astfel vei întâmpina dificultăți. Deoarece există întotdeauna un risc, oricât de mic ar fi el, ar trebui să ai salvată întotdeauna o copie de rezervă a bazei de date înainte de a face actualizări. În cazul în care ceva nu merge bine, poți reveni la versiunea anterioară.

Dacă furnizorul tău de găzduire nu oferă un serviciu de backup, WP-DBManager este un plugin potrivit pe care tu îl poți instala și care îți va permite cu ușurință să salvezi baza de date înainte de a efectua actualizări. Reține faptul că problemele cauzate de actualizări sunt foarte rare, așa că asta nu ar trebui să te sperie să efectuezi o actualizare atuncâ când apare una. Spre deosebire de evitarea actualizării site-ului tău WordPress, și actualizarea ce cauzează probleme prima variantă este mult mai rea.

De ce sunt actualizările importante?

WordPress lucrează continuu la îmbunătățirea software-ului său. Fiecare actualizare vine la pachet cu fixări de securitate, remedieri de bug-uri, și noi caracteristici. Iată câteva lucruri care să te lămurească de ce aceste actualizări sunt atât de importante:

  1. Fixări de securitate

    Potrivit WPBeginner, 83% din blog-urile care au fost compromise sunt blog-urile care nu au fost actualizate. Hackerii sunt întotdeauna puși pe vânat site-uri pentru a fi ulterior distruse. Hackerii urmăresc când apar noile actualizări, și de îndată ce găsesc punctele slabe, încep să atace site-urile ce nu au fost actualizate. Atunci când îți menții site-ul actualizat, noile caracteristici vin în ajutorul securității site-ului tău, umplând golurile și întărind totodată securitatea împotriva atacurilor rău intenționate. Actualizează-ți site-ul imediat cum apare o nouă actualizare pentru a reduce timpul de vulnerabilitate.

  2. Remediere bug-uri

    Bug-urile sofware-ului pot apărea în multe forme și mărimi. Unele bug-uri provoacă probleme minore după actualizare însă altele îți pot da bătăi de cap. Nu ai vrea, spre exemplu, ca după o actualizare recentă a temei să îți dispară bara laterală. Alte bug-uri pot fi mult mai grave decât exemplul dat anterior și pot cauza găuri majore de securitate și asfel riști să fii vulnerabil în fața unor posibile atacuri. Din fericire echipa WordPress și mare parte din dezvoltatorii de plugin-uri sunt foarte rapizi și acționează imediat împotriva amenințărilor de securitate, chiar înainte să-ți dai seama că a existat vreodată o problemă. Efectuând actualizări imediat ce acestea devin disponibile, vei fi în siguranță deoarece vei avea cea mai securizată și stabilă versiune WordPress.

  3. Caracteristici noi și funcționalitate

Încă de la lansarea inițială în 2003, uimitoarea echipă de la WordPress a lucrat din greu, fără oprire pentru a îmbunătății în mod continuu platforma WordPress. Cu fiecare actualizare, WordPress devine tot mai funcționabil. Dezvoltatorii de teme și plugin-uri lucrează la foc automat în același mod pentru a oferi cele mai bune produse și caracteristici posibile. Trecerea la cele mai noi actualizări, îți va permite accesul la caracteristicile cheie și la funcționalități îmbunătățite conținute în fiecare actualizare.

Share this post

Cel mai rapid mod de a dezvolta afacerea dvs. este cu GSTUDIO

Cereti o oferta


Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com