Metode care să te ajute să îmbunătățești viteza site-ului tău WordPress – PT. 1

Metode care să te ajute să îmbunătățești viteza site-ului tău WordPress – PT. 1

Lent și greoi cu siguranță nu câștiga cursa când vine vorba despre bloguri și site-uri web. Un site lent poate fi frustrant pentru cititori și te poate ucide în rank-ul motorului de căutare. Astăzi vom arunca o privire la câteva sfaturi care vor accelera dramatic viteza site-ului tău WordPress. Dacă folosești platforma Blogger stai cu ochii pe articolele viitoare.

Testează viteza site-ului tău

Înainte de a trece la treabă și a pune în aplicare metodele care să te ajute să-ți îmbunătățești viteza, este bine să ai un punct de plecare, așa că vezi cât de bine stă site-ul tău la capitolul viteză înainte de a începe să faci schimbări. GT Metrix este un instrument excelent pentru a analiza performanța site-ului tău.

După utilizarea instrumentului GT Metrix, așa arată statistice blogului gstudio.ro:

Sfatul #1: Utilizează un bun webhost

Furnizorul de hosting pe care îl alegi joacă un rol foarte important în viteza site-ului web. Desigur, majoritatea sunt fani BlueHost. Dacă în prezent utilizezi alt webhost, poți alege să te muți pe BlueHost oricând în caz că nu ești mulțumit de rezultatele din prezent. Dacă observi că site-ul tău nu are prea mult trafic fără un server partajat, poți întotdeauna să te muți la un server mai dedicat și cu o viteză mult mai bună care oferă chiar și o performanță mai bună a site-ului.

 

 Sfatul #2: Utilizează un framework și o temă solide

Majoritatea utilizează Genesis Framework pentru design-ul site-ului propriu din pricina vitezei și a ariei de personalizare a acestuia. Genesis vine gratuit împreună cu design-ul platformei WordPress și este unul dintre cele mai solide framework-uri care există. De asemenea este recomandat și Premium StudioPress pentru modelele personalizate deoarece acesta este ușor, rapid, și are la bază coduri care nu încarcă inutil. Unele framework-uri și teme vin cu mult mai multe caracteristici decât ai avea vreodată nevoie sau vei folosi. Adoptând simplitatea framework-urilor Genesis și StudioPress este cea mai bună modaliate să menții lucrurile curate și funcționabile.

 

Sfatul #3: Optimizează imaginile

Este foarte important să optimizezi și să redimensionezi imaginile înainte de a le încărca pe blog. Încărcarea imaginilor în dimensiunea lor inițială este o modalitate sigură de a încetini site-ul tău. Cu cât imaginile pe care le încarci sunt mai mari, cu atât mai mult site-ul tău se va încărca mai greu, așa că amintește-ți, redimensionează, redimensionează, redimensionează!

Dacă nu ai redimensionat imaginile până în ziua de azi, de acum înainte ar trebui să fie o prioritate. Acum este destul de greu să te întorci la toate pozele încărcate și să le redimensionezi, însă pentru asta există un pugin uimitor numit WP-Smushlt care va reduce dimensiunea imaginilor automat. Este minunat deoarece poți trece toate pozele încărcate prin acest plugin și el va comprima toate imaginile și le va face de dimensiuni mai mici. Vestea bună este că imaginile tale își vor păstra calitatea.

 

Share this post

Cel mai rapid mod de a dezvolta afacerea dvs. este cu GSTUDIO

Cereti o oferta


Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com