Metode care să te ajute să îmbunătățești viteza site-ului tău WordPress – PT. 2

Metode care să te ajute să îmbunătățești viteza site-ului tău WordPress – PT. 2

Am discutat în articolul trecut despre câteva motede care să te ajute să îți îmbunătățești viteza site-ul WordPress, pe lângă o introducere care să te lămurească de ce sunt necesare aceste motificări. Vom continua astfel lista.

Sfatul #4: Identifică plugin-urile care îți încetinesc site-ul

O modalitate ușoară care să determine care plugin-uri pot încetini site-ul tău este instalarea și rularea plugin-ului P3 (Plugin Performance Profiler). Acesta îți va arătă exact care plugin-uri au un impact vizibil în încetinirea timpul de încărcace a paginii. Odată ce ai determinat care plugin-uri îți încetinesc site-ul tău, poți decide dacă acele plugin-uri merită păstrate sau nu. Cel mai bine este să scapi de ele dacă nu îți sunt de folosc. Asigură-te că ai șters plugin-ul P3 după ce ai terminat utilizarea lui, pentru că lăsându-l activ îți va încetini site-ul. Ca o regulă generală, cel mai bine este să păstrezi un număr al acestora sub 20. Amintește-ți că mai puțin, este mai mult când vine vorba de plugin-uri și alege-le cu înțelepciune.

Sfatul #5: Comprimează-ți site-ul

Comprimează-ți site-ul folosind Gzip, care este o modalitate foarte bună de a îmbunătăți viteza site-ului tău WordPress. Gzip inhibă toate fișierele site-ului tău astfel încât va facilita transmiterea acestora de către server-ul tău către cititorii tăi, prin urmare acesta va scade timpul de încărcare a paginii site-ului tău. Nu există niciun dezavantaj  după instalarea plugin-ului Gzip, iar creșterea vitezei poate fi destul de semnificativă. Poți instala Gzip folosind una din următoarele metode:

  1. Instalează plugin-ul GZup Ninja Compression. Instalează-l după care asigură-te că ai bifat căsuța pentru a-l instala.
  2. Dacă îți este la îndemână să te afunzi în site-ul tău, atunci conectează-te la contul tău de găzduite și mergi la managerul de fișiere. Găsește fișierul .htaccess în rădăcina directorului a serverului tău și pur și simplu adaugă acest cod:

AddOutputFilterByType DEFLATE text/plain
AddOutputFilterByType DEFLATE text/html
AddOutputFilterByType DEFLATE text/xml
AddOutputFilterByType DEFLATE text/css
AddOutputFilterByType DEFLATE application/xml
AddOutputFilterByType DEFLATE application/xhtml+xml
AddOutputFilterByType DEFLATE application/rss+xml
AddOutputFilterByType DEFLATE application/javascript
AddOutputFilterByType DEFLATE application/x-javascript

După instalarea plugin-ului Gzip conform uneia dintre cele două modalități de mai sus, asigură-te că acesta funcționează rulând Check Gzip Compression.

Sfatul #6: Optimizează baza de date

WordPress folosește o bază de date pentru a stoca totul despre site-ul tău: postări, pagini, comentarii, plugin-uri, setări etc. Totul se află acolo, chiar în baza de date. De fiecare dată când cineva accesează site-ul tău, baza de date trebuie citită. Dacă baza de date este plină până la refuz, atunci informația poate dura mai mult timp pentru a se încărca, suprasolicitând întregul site și totodată încărcarea se va face mult mai greu. Plugin-ul WP-DBManager este un plugin minunat care te va ajuta în rezolvarea acestei probleme, va repara și va optimiza baza ta de date și care în același timp v-a îmbunătăți viteza site-ului tău.

Sfatul #7: Folosește CDN (CONTENT DELIVERY NETWORK)

Folosind un CDN vei contribui la îmbunătățirea vitezei site-ului tău WordPress deoarece este nevoie de toate fișiere statice cum ar fi imaginile, CSS, JavaScrip ș.a.m.d care vor fi deservite pe servere cât mai aproape de utilizatori posibil. CloudFlare este un CDN recomandat. Este gratuit și poți obține un CDN configurat pentru site-ul tău în mai puțin de cinci minute. După ce vei configura CDN-ul vei vedea îmbunătățiri dramatice în viteza site-uluitău precum și în scorul YSlow.

 

Share this post

Cel mai rapid mod de a dezvolta afacerea dvs. este cu GSTUDIO

Cereti o oferta


Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com